Høstturer med Terrengkarusellen - Tur 5


Arrangør: Kristiansand
Påmeldingsfrist: 22.11.2020 22:30

Tid


Sted

Vis kart

Terrengkarusellen 2020

Sesongen 2020 er historie, men du kan fortsatt være aktiv med Terrengkarusellen.
I perioden 19. oktober til 22. november vil det ukentlig lanseres aktivitetstur, totalt fem stk. Turene er lagt til ulike steder i Kristiansand og er ikke tidligere benyttet i Terrengkarusellen.

Etter 22. november utføres det en premietrekning blant alle deltakerne.
Tilbudet er gratis for alle som ønsker å være med.

Høstturer med Terrengkarusellen - Tur 5, Møvigknatten / Kanonmuseum.

Løpslengde: 4,7km
Høsttur 5 - Møvigknatten.jpg (kart) - Møvikknatten_Kanonmuseet.gpx

Ukens løype i Terrengkarusellen - 16. november - 22. november.

Løypebeskrivelse 

Denne turen er lagt til ytre Voie.
Ta inn til Kroodden før Flekkerøy tunnelen. Her er det parkering rett etter Kroodden Kennel på høyre side. 

Start og mål er rett over veien der du kjører inn til parkering. Følg stien til du møter grusveien som går mot sjøen. Du kommer til en stigning på veien etter ca. 600 meter, og når du er på toppen av den ser du skilt på høyre siden som viser veien til Møvikknatten/Voie kirke. Ta inn stien der og følg denne til du kommer til et lite stikryss, her tar du inn til venstre og følger stien til du kommer til Møvik Stemtjønn.
Ta til høyre og følg stien mot Møvikknatten. Når du er på knatten kan du nyte en liten pause og se på flott utsikt.
Følg løypa videre først litt til venstre og etter noen nye meter til høyre. Her går løypa gjennom heia på sti. Du kommer ut på en vei, ta da til høyre og etter at en har tråkket seg gjennom et underlag av takstein, tar du til høyre og en sti som fører deg opp til togskinnene. Hold til høyre og følge skinnene til du møter vei, her tar du til venstre og følger veien inn til hønsehuset og togskinnene. Hold til høyre og ta inn første stikryss på høyre siden. Følg stien til du er kommet over en bro. Ta først til venstre før du tar opp til høyre og til kanonen, rundt denne og ned trapp. Hold til høyre og veien ned videre på veien til parkeringsplassen der du startet.

Løypa er merket med blå merkebånd.

God tur.


Registrer din deltakelse, skjema for rapportering finner du her, alternativt klikker du "Registrering" lenger opp på siden. Registrer deg som fullført eller med egen tid.
NB! Etter utfylling av skjema, klikk neste og deretter bekreft opplysningene. Du vil så motta en kvittering til oppgitt epost.

Viktig! Når du er ute på tur, følg helsemyndighetenes råd om smittevern. Ikke dann grupper utover gitte retningslinjer, hold god avstand til øvrige turgåere og vis generelt hensyn!


Løypekart og link til GPX-fil 
Tips for ned lasting av GPX-spor til telefonen.pdf

NB! Løypene blir ikke merket på vanlig måte, men du kan laste ned kartblad med løypebeskrivelse samt GPX-spor til løypene. 

Tips for nedlasting av GPX-spor til telefon:
1. Last ned og installer appen NaVida. Denne er gratis og tilgjengelig i app store/play butikk
2. Last ned og åpne GPX-spor: Møvikknatten_Kanonmuseet.gpx
3. Aktivitetsturen vil fremkomme i appen. Husk å slå på sporing nede i venstre hjørne, da vil du til enhver tid se hvor du er i løypa.