Høstturer med Terrengkarusellen - Tur 6


Arrangør: Kristiansand
Påmeldingsfrist: 29.11.2020 22:30

Tid


Sted

Vis kart

Terrengkarusellen 2020

Sesongen 2020 er historie, men du kan fortsatt være aktiv med Terrengkarusellen.
I perioden 19. oktober til 22. november vil det ukentlig lanseres aktivitetstur, totalt fem stk. Turene er lagt til ulike steder i Kristiansand og er ikke tidligere benyttet i Terrengkarusellen.

Etter 22. november utføres det en premietrekning blant alle deltakerne.
Tilbudet er gratis for alle som ønsker å være med.

Høstturer med Terrengkarusellen - Tur 6, Justneshalvøya.

Løpslengde: 4,1km
Høsttur 6 - Justneshalvøya.jpg (kart) - Aktivitet - Justneshalvøya.gpx

Ukens løype i Terrengkarusellen - 23. november - 29. november.

Løypebeskrivelse 
Denne aktivitetsturen starter ved Gillsvannet/ Eide.
Ved rundkjøringen på Eide tar en veien som går mot Gill, her ligger det en parkeringsplass på høgre side, før undergang bro. Starten er på skille mellom parkering og veien. Løypa går under bro, så tar en sykkel og gangstien til høgre rett etter bro. Følg sykkel og gangstien langs Gillsvannet, her er mulig å gå/løpe i kanten på sykkel- og gangsti dersom du ønsker å unngå asfalten. Ved rundkjøringen på Justnes tar du undergangen og følger sykkel- og gangsti mot Justneshalvøya. Litt opp i bakken tar du over veien og kommer inn på Trollstien som går langs jordet på Justnes. Langs stien skal en passe seg, for her lurer flere troll. Følg stien rundt halvøya, men ønsker du en avstikker kan du gå ned til badeplassen ved Åsmundsviga. Selv om det ikke er badetemperatur nå er det muligheter for å ta en pause ved sjøen. Etter en lite pause er du tilbake på stien, har du lyst på en liten ekstra bakke kan du ta opp til høgre etter hvert og komme opp på Selskjærheia og få en utsikt fra toppen av Justneshalvøya. Tilbake på stien forsetter du stien tilbake til parkeringsplassen.

Løypa er merket med blå merkebånd.

God tur.

PS! Denne turer er beskrevet i boka til Arne Halvard Holte. 32 nærturer i Kristiansand. Her er det mer informasjon om Justneshalvøya og områdene rundt.


Registrer din deltakelse, skjema for rapportering finner du her, alternativt klikker du "Registrering" lenger opp på siden. Registrer deg som fullført eller med egen tid.
NB! Etter utfylling av skjema, klikk neste og deretter bekreft opplysningene. Du vil så motta en kvittering til oppgitt epost.

Viktig! Når du er ute på tur, følg helsemyndighetenes råd om smittevern. Ikke dann grupper utover gitte retningslinjer, hold god avstand til øvrige turgåere og vis generelt hensyn!


Løypekart og link til GPX-fil 
Tips for ned lasting av GPX-spor til telefonen.pdf

NB! Løypene blir ikke merket på vanlig måte, men du kan laste ned kartblad med løypebeskrivelse samt GPX-spor til løypene. 

Tips for nedlasting av GPX-spor til telefon:
1. Last ned og installer appen NaVida. Denne er gratis og tilgjengelig i app store/play butikk
2. Last ned og åpne GPX-spor: Aktivitet - Justneshalvøya.gpx
3. Aktivitetsturen vil fremkomme i appen. Husk å slå på sporing nede i venstre hjørne, da vil du til enhver tid se hvor du er i løypa.