Høstturer med Terrengkarusellen - Tur 8


Arrangør: Kristiansand
Påmeldingsfrist: 16.12.2020 22:30

Tid


Sted

Vis kart

Terrengkarusellen 2020

Sesongen 2020 er historie, men du kan fortsatt være aktiv med Terrengkarusellen.
I perioden 19. oktober til 22. november vil det ukentlig lanseres aktivitetstur, totalt fem stk. Turene er lagt til ulike steder i Kristiansand og er ikke tidligere benyttet i Terrengkarusellen.

Etter 22. november utføres det en premietrekning blant alle deltakerne.
Tilbudet er gratis for alle som ønsker å være med. 
NB! Nye turer lanseres ukentlig før vi avslutter 16. desember.

Høstturer med Terrengkarusellen - Tur 8, Kvadraturen rundt.

Løpslengde: 6,5km
Høsttur 8 - Kvadraturen rundt.jpg (kart) - Kvaderaturen_rundt.gpx

Ukens løype i Terrengkarusellen - 7. desember - 16. desember.

Løypebeskrivelse 
Aktivitetstur 8 har start og mål ved parkering i enden av Tangen gata mot Otra. Her er det greit å finne parkering om du kommer med bil. Det er parkeringsavgift, beregn ca. 90 minutter på turen. Ønsker en å starte og avslutte et annet sted i løypa er det fritt fram for det.

Turen går opp langs Otra, unntatt her er en ekstra sving opp i Elvegata på grunn av arbeidet med den nye broa. Tilbake ved Otra følger en denne til en møter trappa som går opp på Oddernesbroa. Følg trappa opp, gå til venstre og følg sykkel og gangstien opp til Egsveien. Ta til venstre i Egsveien og følg den oppover ca. 150 meter til en Trafokiosk på venstre side. Opp bak denne og følger trapper opp til en møter en sti, ta til venstre og følg stien over demningen på 2.Stampe. Videre ut til Brannposten hvor du kan en ta en liten hvil. Løypa går så videre forbi Drageknatten og etter ca. 200 meter tar en til venstre og stien fører en ned til Baneheiveien. Følg sykkel og gangstien til undergangen E-18.  Kommer opp til trapp til Vestre Strandgate på høyre side og følger fortauet til Jernbanestasjonen. Tar ned til Havnegata, tar til venstre og følger fortauet videre forbi Hotel Caledonien. Løypa går en tur innom Fiskebrygga, et fint område i byen. En går ikke over bro, men holder til venstre ved kanalen. 

Følg grusveien videre mot Nupen parken, Tresse, Bystranda og helt ut til Tangen. 

Løypa blir noe merket med blå merkebånd i Baneheia.

God tur!


Registrer din deltakelse, skjema for rapportering finner du her, alternativt klikker du "Registrering" lenger opp på siden. Registrer deg som fullført eller med egen tid.
NB! Etter utfylling av skjema, klikk neste og deretter bekreft opplysningene. Du vil så motta en kvittering til oppgitt epost.

Viktig! Når du er ute på tur, følg helsemyndighetenes råd om smittevern. Ikke dann grupper utover gitte retningslinjer, hold god avstand til øvrige turgåere og vis generelt hensyn!


Løypekart og link til GPX-fil 
Tips for ned lasting av GPX-spor til telefonen.pdf

NB! Løypene blir ikke merket på vanlig måte, men du kan laste ned kartblad med løypebeskrivelse samt GPX-spor til løypene. 

Tips for nedlasting av GPX-spor til telefon:
1. Last ned og installer appen NaVida. Denne er gratis og tilgjengelig i app store/play butikk
2. Last ned og åpne GPX-spor: Kvaderaturen_rundt.gpx
3. Aktivitetsturen vil fremkomme i appen. Husk å slå på sporing nede i venstre hjørne, da vil du til enhver tid se hvor du er i løypa.