Aktivitetstur 1

Aktivitetstur 1


Arrangør: Kristiansand
Påmeldingsfrist: 28.03.2021 23:30

Tid


Sted

Vis kart

Oppvarming til Terrengkarusellen.

En ny sesong i Terrengkarusellen står for døren og frem mot sesongstart i uke 15 vil vi presentere 3 aktivitetsturer. Dette ekstratilbudet er ikke en den av den ordinære Terrengkarusellen. 

Turbeskrivelse finner du nedenfor.
Registrer din deltakelse her etter turen er gjennomført.
Vi trekker ut heldige premievinnere etter hver aktivitetstur.


Aktivitetstur 1, Søm/Haumyrheia skole.

Løypelengde: 3,5km
AktivitetsTur 1 2021.jpg (kart) - AktivitetsTur 1 2021.gpx (gpx)

Periode: mandag 22. mars til søndag 28. mars.

Løypebeskrivelse 
Denne aktivitetsturen har start og mål ved Haumyrheia skole på Søm. Aktivitetsturen er lagt i området Haumyrheia, Bliksheia, Vardåsen. 

Dette er en flott tur i et område som kanskje ikke er så kjent for andre enn de som bor her. Starten på aktivitetsturen er fra parkering ved Haumyrheia skole. Gå derfra nordvest mot Varoddbrua, kryss veien og ta opp i heia. På turen rundt vil du få en flott utsikt utover Topdalsfjorden, Kjevik, Hamresanden og Hånes.
Løypa går rundt skolen, ta til venstre når du kommer ned til fotballbanen. Denne løypa går på rimelig tørre stier, litt ned og litt opp, men ingen problemer med å gjennomføre løypa. På turen kommer du til en flott utsiktsplass der du kan se langt utover Byfjorden mot Oksøy fyr og Grønningen. Har du tid, ta en liten pause her. En liten fin avstikker fra løypa her er å gå bort på en liten høyde og få en flott utsikt over Lund og byen. Tilbake i løypa og videre mot mål vil du komme forbi vanntårnet og snart er du tilbake der du startet.

Løypa blir merket med blå merkebånd.

God tur.

OBS! Skal du tilbake over Varoddbrua, ta da til høyre i Vårdåsveien og kjør via Lianveien, Lian Ringvei, Strømmeveien til Rona. Grunnen er at Sømsveien er stengt ved broa.

God tur!


Registrer din deltakelse, skjema for rapportering finner du her, alternativt klikker du "Registrering" lenger opp på siden. Registrer deg som fullført eller med egen tid.
NB! Etter utfylling av skjema, klikk neste og deretter bekreft opplysningene. Du vil så motta en kvittering til oppgitt epost.

Viktig! Når du er ute på tur, følg helsemyndighetenes råd om smittevern. Ikke dann grupper utover gitte retningslinjer, hold god avstand til øvrige turgåere og vis generelt hensyn!

Løypekart og link til GPX-fil 
Tips for ned lasting av GPX-spor til telefonen.pdf

NB! Løypene blir ikke merket på vanlig måte, men du kan laste ned kartblad, løypebeskrivelse samt GPX-spor til løypene. 

Tips for nedlasting av GPX-spor til telefon:
1. Last ned og installer appen NaVida. Denne er gratis og tilgjengelig i app store/play butikk
2. Last ned og åpne GPX-spor: AktivitetsTur 1 2021.gpx
3. Aktivitetsturen vil fremkomme i appen. Husk å slå på sporing nede i venstre hjørne, da vil du til enhver tid se hvor du er i løypa.