Aktivitetstur 8 med Terrengkarusellen

Aktivitetstur 8 med Terrengkarusellen


Arrangør: Kristiansand
Påmeldingsfrist: 02.06.2020 12:00

Tid


Sted

Vis kart

Terrengkarusellen under virusepidemien/Covid-19

Grunnet forbudet mot organisert aktivitet har vi lagt om arrangementformen for Terrengkarusellen.
Fremover vil vi lansere "Ukens løype" som vil være åpen for registrering fra mandag søndag. Ny løype lanseres hver uke frem til arrangementene kan gå som vanlig. 

Merk at opprinnelig terminliste fremover vil bli endret.

Den 46. sesongen i Terrengkarusellen blir annerledes, men aktivitetsturene som nå lanseres teller på lik linje som ordinære løp. Det betyr også at 7 løp fortsatt er kravet mtp sesongpremie.

Her finner du en oversikt over registrerte deltakere så langt:
Samleoversikt Aktivitetsturer pr25mai 2020.xlsx 

Aktivitetstur nr. 8 - Kjerrane

Løpslengde: 6,3km – Det er også en kortere løype på ca 4km

Milslukeren: 12,6km

Ukens løype i Terrengkarusellen tar nå turen til Kjerrane. Løypa går på nydelige skogsstier i terrenget mellom Kjerrane og tidligere Kristiansand Jernstøperi.

Start og mål er på den grønne sletten på Kjerrane. Starten blir markert helt inne på sletta.
Litt stigning i starten, hold til høyre og inn over bekken og deretter stien videre til toppen.

På toppen tar du igjen til høyre og følger stier i terrenget og løper/går forbi sti som kommer opp fra Trangedalen. Videre på sti (venstre) som kommer opp fra tidligere Jernstøperiet. Følg stien så videre opp mot Krogvannet, ta der til venstre ved vannet og opp mot Åmliknuten. Vi går forbi denne og ned til stien som ble brukt ved siste Sommerskogsløp. Tar til høyre i stien og følger denne til Hovedturløypa. Der tar vi til høyre og følger denne ca. 200m. Tar så opp til venstre og opp mot Appelsinhaugen, videre forbi Tyvtjønn og inn på Hovedturløypa. Vi følger denne ned bakken og til mål. 

NB1! I øvre del av bakken er grusen rent/vasket bort så det anbefales å følge kanten på løypa nedover. Løypa er merket med blå bånd, samt noen steder med hvite Mizuno bånd. 

NB2! Det er ingen sperring i stikryss. Løypa er merket med KM-skilt. 

Adkomst Kjerrane: Ett alternativ er E39 retning Stavanger. Ta av til høyre når du kommer til toppen av Fidjebakken, inn på Breimyrveien. Følg denne veien i 1km og du vil finne parkering ved idrettsplass/barnehage. Herfra går det sti ned til Kjærrane, ca 500m.


Last ned løypekart: Kjerrane2020.jpg

GPX-spor for nedlasting: Kjerrane_JH_2020.gpx

Følg også med for oppdateringer på facebook:
https://www.facebook.com/groups/15431211538/ 


Registrer din deltakelse, skjema for rapportering finner du her, alternativt klikker du "påmelding" lenger opp på siden. Registrer deg som fullført eller med egen tid.
NB! Etter utfylling av skjema, klikk neste og deretter bekreft opplysningene. Du vil så motta en kvittering til oppgitt epost.

Vi trekker ut 2 heldige vinnere av gavekort fra Mizuno blant registrerte deltakere. Gavekortet kan benyttes til uttak av Mizuno-produkter til en verdi av kr. 1000,- hos Sportsprofil på Lund.

Har du tidligere ikke deltatt i Terrengkarusellen så kan du registrere deg her:
https://agder.bedriftsidretten.no/events/ticketcart?eventid=1000035854

Dere kommer så på liste over løpere som skal hente startnummer på første arrangerte karuselløp når den tid kommer. Informasjon om henting av startnummer vil bekjentgjøres så snart det lar seg gjøre.

Vi oppfordrer alle deltakere til å benytte ovenstående lenke for sesongbetaling. 

Viktig! Når du er ute på tur, følg helsemyndighetenes råd om smittevern. Ikke dann grupper utover gitte retningslinjer, hold god avstand til øvrige turgåere og vis generelt hensyn!


Løypekart og link til GPX-fil (for dem som kan nytte seg av det).
Tips for ned lasting av GPX-spor til telefonen.pdf

NB! Løypene blir ikke merket på vanlig måte, men du kan laste ned kartblad med løypebeskrivelse samt GPX-spor til løypene. 

Tips for nedlasting av GPX-spor til telefon:
1. Last ned og installer appen NaVida. Denne er gratis og tilgjengelig i app store/play butikk
2. Last ned og åpne GPX-spor: Kjerrane_JH_2020.gpx
3. Aktivitetsturen vil fremkomme i appen. Husk å slå på sporing nede i venstre hjørne, da vil du til enhver tid se hvor du er i løypa.