Aktivitetstur 11 med Terrengkarusellen

Aktivitetstur 11 med Terrengkarusellen


Arrangør: Kristiansand
Påmeldingsfrist: 22.06.2020 12:00

Tid


Terrengkarusellen under virusepidemien/Covid-19

Grunnet forbudet mot organisert aktivitet har vi lagt om arrangementformen for Terrengkarusellen.
Fremover vil vi lansere "Ukens løype" som vil være åpen for registrering fra mandag søndag. Ny løype lanseres hver uke frem til arrangementene kan gå som vanlig. 

Merk at opprinnelig terminliste fremover vil bli endret.

Den 46. sesongen i Terrengkarusellen blir annerledes, men aktivitetsturene som nå lanseres teller på lik linje som ordinære løp. Det betyr også at 7 løp fortsatt er kravet mtp sesongpremie. Betaling for deltakelse kan gjøres her:
https://agder.bedriftsidretten.no/events/ticketcart?eventid=1000035854 

Etter utført betaling kan du delta på alle Terrengkarusellens aktivitetsturer/uken løype.

Her finner du en oversikt over registrerte deltakere så langt:
Samlet oversikt Aktivitetsturer pr16juni2020.xlsx

Aktivitetstur nr. 11 - Kjellandsheia, Søgne

Løpslengde: 4,95km

Milslukeren: ca 9,90km

Ukens løype i Terrengkarusellen fra 15. juni t.o.m 21. juni.

Adkomst Kjellandsheia: Sving av fra E-39 ved Lunde. Ta første vei til høyre og følg skilt til Trysnes. Kjør deretter ca 2km på Leirveien til du ser et skilt til Kjellandsheia på høyre side.

Løypebeskrivelse (Kjellandsløpet - beskrivelse.docx)
Start på p-plassen ved rundkjøringen i Kjellandsheia. Løypa går på sti gjennom skog hvor bløte myrpartier i fjor nå er gruset opp og man kan løpe tørt. Etter ca 300 meter svinger løypa til høyre gjennom granskogen, før man etter 500 meter svinger til høyre opp en bakke. Nå er man inne i løypa hardeste parti hvor den stiger opp 60 moh etter ca 1,2 KM. Løypa går her på flotte fjellpartier. Videre møter man terrenget hvor skogbrannen herjet for noen uker siden. Stien er nærmest uberørt av brannen, men i sideterrenget er vegetasjon og trær hardt skadet. Et nydelig strekk på ca 600 meter på flotte skogsstier før man kommer inn i et eldre kulturområde, «Eplehagen». Her følger man en bred sti før løypa runder i nord etter ca 2,2 km.

Videre følger en ny trase i forhold til i fjor. Den svinger til venstre og følger langs østsiden av Kjellandsvannet. Her er terrenget «snillere» og man slipper noen krevende opp og nedoverbakker.
Løypa fortsetter ca 200 meter hvor den svinger inn i sti som ble anlagt for 3 år siden. Her er myke flotte stier som ligger nær Kjellandsvannet på vei sørover igjen. Du passerer en av områdets vakre broer. Omtrent ved 3,0 km i myra svinger løypa til høyre og følger stien mellom Kjellandsvannet og Uffortjønna ca 400 meter. Her er lagt ut flis på flere partier i vinter som gjør det fornøyelig å løpe. Så er man ute på hovedløypa og svinger til venstre. Her møter man en oppgradert løype i ca 400 meters lengde med planker og to nye bruer. Løypa følger langs vestsiden av Uffortjønna og svinger til venstre ved enden av planken og går på sydsiden av Uffortjønna – et nydelig parti hvor det også er hvilebenk for de som trenger det.
Ca 400 meter før mål går løypa på ny gjennom mykt parti med granskog før den svinger til venstre og følger bred sti tilbake til mål.

Løypa blir merket med blå Mizunobånd samt km-skilt.

Milslukeren snur ved mål og tar en ny runde.

Last ned løypekart: Kjellandsheia 2020.jpg

GPX-spor: Kjellandsheia OJB2020.GPX

Følg også med for oppdateringer på facebook:
https://www.facebook.com/groups/15431211538/ 


Registrer din deltakelse, skjema for rapportering finner du her, alternativt klikker du "påmelding" lenger opp på siden. Registrer deg som fullført eller med egen tid.
NB! Etter utfylling av skjema, klikk neste og deretter bekreft opplysningene. Du vil så motta en kvittering til oppgitt epost.

Har du tidligere ikke deltatt i Terrengkarusellen så kan du registrere deg her:
https://agder.bedriftsidretten.no/events/ticketcart?eventid=1000035854

Dere kommer så på liste over løpere som skal hente startnummer på første arrangerte karuselløp når den tid kommer. Informasjon om henting av startnummer vil bekjentgjøres så snart det lar seg gjøre.

Vi oppfordrer alle deltakere til å benytte ovenstående lenke for sesongbetaling. 

Viktig! Når du er ute på tur, følg helsemyndighetenes råd om smittevern. Ikke dann grupper utover gitte retningslinjer, hold god avstand til øvrige turgåere og vis generelt hensyn!


Løypekart og link til GPX-fil (for dem som kan nytte seg av det).
Tips for ned lasting av GPX-spor til telefonen.pdf

NB! Løypene blir ikke merket på vanlig måte, men du kan laste ned kartblad med løypebeskrivelse samt GPX-spor til løypene. 

Tips for nedlasting av GPX-spor til telefon:
1. Last ned og installer appen NaVida. Denne er gratis og tilgjengelig i app store/play butikk
2. Last ned og åpne GPX-spor: Kjellandsheia OJB2020.GPX
3. Aktivitetsturen vil fremkomme i appen. Husk å slå på sporing nede i venstre hjørne, da vil du til enhver tid se hvor du er i løypa.