Aktivitetstur 16 med Terrengkarusellen

Aktivitetstur 16 med Terrengkarusellen


Arrangør: Kristiansand
Påmeldingsfrist: 20.09.2020 23:30

Tid


Sted

Vis kart

Terrengkarusellen 2020
Den 46. sesongen i Terrengkarusellen blir annerledes, men aktivitetsturene som nå lanseres teller på lik linje som ordinære løp. Det betyr også at 7 løp fortsatt er kravet mtp sesongpremie. Betaling for deltakelse kan gjøres her:
https://agder.bedriftsidretten.no/events/ticketcart?eventid=1000035854 

Etter utført betaling kan du delta på alle Terrengkarusellens aktivitetsturer/ukens løype.
Her kan du sjekke hvor mange turer du har deltatt på så langt denne sesongen:
Samlet oversikt Aktivitetsturer pr15sept2020.xlsx

Aktivitetstur nr. 16 - Kanonmuseum løpet - Møvik

Løpslengde: 4.4 km (Tur 16 - Kanonmuseumet.jpg)

Milslukeren: ca 8,6 km

Ukens løype i Terrengkarusellen fra 14. september t.o.m 20. september.
NB! Kristiansand Kanonmuseum holder åpent daglig frem til 13. september. For å unngå at deltakere på aktivitetstur må løse billett, så vil Aktivitetstur 16 (med egenregistrering på nett) gå fra mandag 14/9 til søndag 20/9. Tidtakingspuljer på torsdagen (17/9) går som planlagt med Terrengutvalget til stede.

Adkomst: Følg skilting til kanonmuseumet, parkering er på grusplass i enden av veien til museumet.

Løypebeskrivelse 
Last ned beskrivelse: Løypebeskrivelse tur 16 - Kanonmuseumet.docx
Terrengkarusellen ønsker velkommen til et nytt løp på et sted som vi ikke har arrangert løp tidligere, nemlig på kanonmuseet på Møvik. Et flott område der løypa går på stier med god utsikt over byen og sjøen.

Start og mål på denne aktivitetsturen er på grusplass mellom kanonen og kasematten. Begynn ned grusvei til du møter togskinner, ta til venstre og følg togskinnene forbi ammunisjonslageret. Ta inn port og hold til venstre ved brannhydrant. Løypa går langs en grå/grønn murbygning, når en kommer inn i terrenget vil det her bli merket med blå bånd.
Følg stien til du er på toppen ved mobilmast. Følg veien ned 60 meter og ta inn til venstre, stien fører deg ned til en utsiktsplass. Ta opp til høyre noen meter etter utsiktsplassen, etter ca. 100 meter ta ned til venstre og følg stien gjennom skogen. Her vil det og bli merket med blå merkebånd. Når en kommer opp igjen etter runden i skogen, ta til venstre. Når du er ute på vei ta da og til venstre. Følg veien ned der kommer du forbi Camp Møvik. Ut samme port som du tidligere løp inn, kommer til togskinner og ta til venstre. Følg togskinnene ca. 150 meter, ta til høyre og følg veien. På veien ned får du på høyre side Tycho Brahe Observatoriet. Løypa fortsetter ned til kryss, ta til venstre og følg veien videre. Du kommer så bort til rød bygning som tilhører Agder Rasefjørfeklubb, hold til høyre på grusplassen og følg togskinnene nedover. Etter 50 meter ta sti inn til høyre (stien blir merket) og du kommer ut igjen ved togskinnene. Følg vei ned til port, ta veien opp til høyre og følg veien tilbake til der du startet, mellom kanonen og kasematten.

God tur!


Registrer din deltakelse, skjema for rapportering finner du her, alternativt klikker du "Registrering" lenger opp på siden. Registrer deg som fullført eller med egen tid.
NB! Etter utfylling av skjema, klikk neste og deretter bekreft opplysningene. Du vil så motta en kvittering til oppgitt epost.

Har du tidligere ikke deltatt i Terrengkarusellen så kan du registrere deg her:
https://agder.bedriftsidretten.no/events/ticketcart?eventid=1000035854

Dere kommer så på liste over løpere som skal hente startnummer på første arrangerte karuselløp når den tid kommer. Informasjon om henting av startnummer vil bekjentgjøres så snart det lar seg gjøre.

Vi oppfordrer alle deltakere til å benytte ovenstående lenke for sesongbetaling. 

Viktig! Når du er ute på tur, følg helsemyndighetenes råd om smittevern. Ikke dann grupper utover gitte retningslinjer, hold god avstand til øvrige turgåere og vis generelt hensyn!


Løypekart og link til GPX-fil (for dem som kan nytte seg av det).

GPX-spor: Tur 16 - Kanonmuseum.gpx
Tips for ned lasting av GPX-spor til telefonen.pdf

NB! Løypene blir ikke merket på vanlig måte, men du kan laste ned kartblad med løypebeskrivelse samt GPX-spor til løypene. 

Tips for nedlasting av GPX-spor til telefon:
1. Last ned og installer appen NaVida. Denne er gratis og tilgjengelig i app store/play butikk
2. Last ned og åpne GPX-spor:
3. Aktivitetsturen vil fremkomme i appen. Husk å slå på sporing nede i venstre hjørne, da vil du til enhver tid se hvor du er i løypa.