Høstturer med Terrengkarusellen - Tur 9


Arrangør: Kristiansand
Påmeldingsfrist: 16.12.2020 22:30

Tid


Sted

Vis kart

Terrengkarusellen 2020

Sesongen 2020 er historie, men du kan fortsatt være aktiv med Terrengkarusellen.
I perioden 19. oktober til 22. november vil det ukentlig lanseres aktivitetstur, totalt fem stk. Turene er lagt til ulike steder i Kristiansand og er ikke tidligere benyttet i Terrengkarusellen.

Etter 22. november utføres det en premietrekning blant alle deltakerne.
Tilbudet er gratis for alle som ønsker å være med. 
NB! Nye turer lanseres ukentlig før vi avslutter 16. desember.

Høstturer med Terrengkarusellen - Tur 9, Tinntjønn/Søgne.

Løpslengde: 5,5km - kort løype 3,9km
Høsttur 9 - Tinntjønnløypa.jpg (kart) - Aktivitet Tinntjønnløypa.GPX

Ukens løype i Terrengkarusellen - 7. desember - 16. desember.

Løypebeskrivelse 
Adkomst fra Kristiansand:
Ta E39 vestover til Søgne. Ta av avkjørselen til Lunde. Når du er i Lunde sentrum, kjører du ca. 400 m. vestover. Ta til høyre mot Eikså. Du får Lunde skole på venstre hånd. Etter ca. 500 m. opp Repstadveien, tar du inn til høyre igjen. Her er det en grei parkeringsplass.

Løypa starter rett fram opp første bakke. Det er en godt opparbeidet turløype med flere bratte bakker. På toppen passerer du Surtetjønn før du går nedover til Hellersdalen. Ta til venstre. Følg veien (etter ca. 300 m. er det mulig å ta kortversjonen, vestre del av Tinntjønnløypa, tilbake til parkeringsplassen). Fortsett veien rett fram til Stitjønna. Her går løypa på "flytevei" over til den andre siden. Etter et par hundre meter kommer du til veien som går mot Ramsdalen og Lindåsen. Ta til venstre. Følg grusveien mot Repstad ca. 800 m. Her har du mulighet til å se diverse fugler og noen utegriser.

Følg traktorveien/gangveien rett fram, den går parallelt med asfaltveien. Etter et par hundre meter ta til venstre bratt oppover til Vedderheia. Byggefeltet og en rundkjøring er på høyre side. På toppen ved Storemyrheia går du ut på asfalten og følger denne forbi fem hus og en parkeringsplass på venstre side. Etter parkeringsplassen tar du veien til venstre opp mot vanntanken. Ta av på stien til høyre. Like etter kommer du til en bratt nedoverbakke. Her ser du rester etter blinken på 900 meteren på den gamle skytebanen. Følg stien videre til du treffer Tinntjønnløypa. Ta til høyre, nå er det 1km tilbake til parkeringsplassen. Løypa slynger seg i nedoverbakker. Du har husene i Vedderheia på høyre side. Etterhvert så ser du Ekorntjønna og flere av de 18 hullene i Tinntjønn Frisbeegolfpark. Grusløypa slutter ved Tinntjønn skole. Ta til venstre, følg sykkel- og gangstien. Ta stien til venstre, gå over den lille brua og du er tilbake på parkeringsplassen ved Tinntjønn.

God tur!


Registrer din deltakelse, skjema for rapportering finner du her, alternativt klikker du "Registrering" lenger opp på siden. Registrer deg som fullført eller med egen tid.
NB! Etter utfylling av skjema, klikk neste og deretter bekreft opplysningene. Du vil så motta en kvittering til oppgitt epost.

Viktig! Når du er ute på tur, følg helsemyndighetenes råd om smittevern. Ikke dann grupper utover gitte retningslinjer, hold god avstand til øvrige turgåere og vis generelt hensyn!

Løypekart og link til GPX-fil 
Tips for ned lasting av GPX-spor til telefonen.pdf

NB! Løypene blir ikke merket på vanlig måte, men du kan laste ned kartblad, løypebeskrivelse samt GPX-spor til løypene. 

Tips for nedlasting av GPX-spor til telefon:
1. Last ned og installer appen NaVida. Denne er gratis og tilgjengelig i app store/play butikk
2. Last ned og åpne GPX-spor: Aktivitet Tinntjønnløypa.GPX
3. Aktivitetsturen vil fremkomme i appen. Husk å slå på sporing nede i venstre hjørne, da vil du til enhver tid se hvor du er i løypa.