Aktivitetstur 3

Aktivitetstur 3


Arrangør: Kristiansand
Påmeldingsfrist: 11.04.2021 21:59

Tid


Sted

Vis kart

Oppvarming til Terrengkarusellen.

En ny sesong i Terrengkarusellen står for døren og frem mot sesongstart i uke 15 vil vi presentere 3 aktivitetsturer. Dette ekstratilbudet er ikke en den av den ordinære Terrengkarusellen. 

Turbeskrivelse finner du nedenfor.
Registrer din deltakelse her etter turen er gjennomført.
Vi trekker ut heldige premievinnere etter hver aktivitetstur.


Aktivitetstur 3, Skarkeheia/Sandvikdalen.

Løypelengde: 3,4km
AktivitetsTur 3 2021.jpg (kart) - AktivitetsTur 3 2021.gpx (gpx)

Periode: mandag 29. mars til søndag 11. april.

Løypebeskrivelse 
Veibeskrivelse til startsted: Kjør til Kjoskrysset i Vågsbygd. Ta så Langenesveien, etter 3,3 km kommer en til en lang slette og i enden av den en skarp venstre sving. Her kan en parkere inne på busslommen (Paltosken bussholdeplass, 4640 Søgne). 

Løypa ligger i Sandvikdalen, med start og mål ved parkering. Her er to alternative ruter en kan velge i for å komme til Skarkeheia. Denne aktivitetsturen blir ikke merket med blå bånd, da løypa er veldig godt merket med blå maling på trærne. 

Alternativ 1:
Ta forbi kjetting og følg veien ca. 500 m. innover. Når en er kommet et stykke inn langs et granholt ser en skilt/pil som viser retningen til Skarkeheia (høyre side). Løypa har litt stigning, men en grei sti å gå på. På toppen må en ta en liten pause og gå ned til Hvalen.
Retur: Gå litt tilbake fra toppen, følg retningspiler Tyskerstien/Sandviksdalen. Kommer ned på grusvei, ta til venstre og følg den. En kommer til et stikryss, følg retningspil til venstre Sandviksdalen. Ned trapp og vei/sti til venstre og ut på parkeringen. En kan også ta returen samme vei som en kom opp.

Alternativ 2:
Dette alternativet kan være det beste om du ønsker å jogge/løpe løypa.
Ikke ta opp til Skarkeheia etter 500m, men fortsett videre 300m inn dalen. Over liten bro, opp trapper og i stikryss hold til høyre til Skarkeheia. Følg veien et stykke og ta opp til høyre. Her er det godt merket med blå maling.
Retur etter toppen samme vei.

Flott utsikt på toppen, her finner du også anvisning til "Hvalen". Ta en avstikker ned til et varig minnesmerke som er hogget i fjellet av soldater som var på NØITRALITETSVAKT 15/8 - 15/9-1915, 18 kompani IR 2. Hvalen symboliserer Vestfold fylke og forteller at det var soldater derfra som holdt vakt her i 1915. Grunnen til at dette ble gjort, var at de hadde lite å gjøre på vakt.

God tur.


Registrer din deltakelse, skjema for rapportering finner du her, alternativt klikker du "Registrering" lenger opp på siden. Registrer deg som fullført eller med egen tid.
NB! Etter utfylling av skjema, klikk neste og deretter bekreft opplysningene. Du vil så motta en kvittering til oppgitt epost.

Viktig! Når du er ute på tur, følg helsemyndighetenes råd om smittevern. Ikke dann grupper utover gitte retningslinjer, hold god avstand til øvrige turgåere og vis generelt hensyn!

Løypekart og link til GPX-fil 
Tips for ned lasting av GPX-spor til telefonen.pdf

NB! Løypene blir ikke merket på vanlig måte, men du kan laste ned kartblad, løypebeskrivelse samt GPX-spor til løypene. 

Tips for nedlasting av GPX-spor til telefon:
1. Last ned og installer appen NaVida. Denne er gratis og tilgjengelig i app store/play butikk
2. Last ned og åpne GPX-spor: AktivitetsTur 3 2021.gpx
3. Aktivitetsturen vil fremkomme i appen. Husk å slå på sporing nede i venstre hjørne, da vil du til enhver tid se hvor du er i løypa.