Påmelding - Fellesstart med tidtaking fra 17:00 -

Påmelding - Fellesstart med tidtaking fra 17:00 -


Arrangør: Kristiansand
Påmeldingsfrist: 18.06.2020 00:00

Tid


Du er nå kommet til arrangementet for påmelding til fellesstart med tidtaking ved Kjellandsløpet i Terrengkarusellen.
Deltakelse på fellesstart krever forhåndspåmelding. Trykk "Påmelding" knappen og fyll ut skjemaet.
For egen registrering av fullført gå hit https://agder.bedriftsidretten.no/events/p/1000040001/aktivitetstur-11-med-terrengkarusellen 

I tillegg til den vanlige individuelle gjennomføringen tar vi på dette løpet sikte på å invitere alle som savner å løpe på tid mot konkurrenter til å melde seg på en av syv puljestarter på 20 løpere i hver, hvert 10. minutt, fra kl. 17:00 til kl. 18:00 torsdag 18. juni. Tidtakingsløperne blir registrert i mål, og det lages selvsagt resultatliste fra løpet. Dette vil foreløpig kun gjelde for normal distanse. Milslukere må fortsatt registrere egen tid.

Vi ser på dette som en myk overgang til normal terrengkarusell, som vi håper kan begynne med høstsesongen.


Aktivitetstur nr. 11 - Kjellandsheia, Søgne

Løpslengde: 4,95km

Adkomst Kjellandsheia: Sving av fra E-39 ved Lunde. Ta første vei til høyre og følg skilt til Trysnes. Kjør deretter ca 2km på Leirveien til du ser et skilt til Kjellandsheia på høyre side.

Løypebeskrivelse (Kjellandsløpet - beskrivelse.docx)
Start på p-plassen ved rundkjøringen i Kjellandsheia. Løypa går på sti gjennom skog hvor bløte myrpartier i fjor nå er gruset opp og man kan løpe tørt. Etter ca 300 meter svinger løypa til høyre gjennom granskogen, før man etter 500 meter svinger til høyre opp en bakke. Nå er man inne i løypa hardeste parti hvor den stiger opp 60 moh etter ca 1,2 KM. Løypa går her på flotte fjellpartier. Videre møter man terrenget hvor skogbrannen herjet for noen uker siden. Stien er nærmest uberørt av brannen, men i sideterrenget er vegetasjon og trær hardt skadet. Et nydelig strekk på ca 600 meter på flotte skogsstier før man kommer inn i et eldre kulturområde, «Eplehagen». Her følger man en bred sti før løypa runder i nord etter ca 2,2 km.

Videre følger en ny trase i forhold til i fjor. Den svinger til venstre og følger langs østsiden av Kjellandsvannet. Her er terrenget «snillere» og man slipper noen krevende opp og nedoverbakker.
Løypa fortsetter ca 200 meter hvor den svinger inn i sti som ble anlagt for 3 år siden. Her er myke flotte stier som ligger nær Kjellandsvannet på vei sørover igjen. Du passerer en av områdets vakre broer. Omtrent ved 3,0 km i myra svinger løypa til høyre og følger stien mellom Kjellandsvannet og Uffortjønna ca 400 meter. Her er lagt ut flis på flere partier i vinter som gjør det fornøyelig å løpe. Så er man ute på hovedløypa og svinger til venstre. Her møter man en oppgradert løype i ca 400 meters lengde med planker og to nye bruer. Løypa følger langs vestsiden av Uffortjønna og svinger til venstre ved enden av planken og går på sydsiden av Uffortjønna – et nydelig parti hvor det også er hvilebenk for de som trenger det.
Ca 400 meter før mål går løypa på ny gjennom mykt parti med granskog før den svinger til venstre og følger bred sti tilbake til mål.

Løypa blir merket med blå Mizunobånd samt km-skilt.

Milslukeren snur ved mål og tar en ny runde.

Last ned løypekart: Kjellandsheia 2020.jpg

GPX-spor: Kjellandsheia OJB2020.GPX

Følg også med for oppdateringer på facebook:
https://www.facebook.com/groups/15431211538/ 


Løypekart og link til GPX-fil (for dem som kan nytte seg av det).
Tips for ned lasting av GPX-spor til telefonen.pdf

NB! Løypene blir ikke merket på vanlig måte, men du kan laste ned kartblad med løypebeskrivelse samt GPX-spor til løypene. 

Tips for nedlasting av GPX-spor til telefon:
1. Last ned og installer appen NaVida. Denne er gratis og tilgjengelig i app store/play butikk
2. Last ned og åpne GPX-spor: Kjellandsheia OJB2020.GPX
3. Aktivitetsturen vil fremkomme i appen. Husk å slå på sporing nede i venstre hjørne, da vil du til enhver tid se hvor du er i løypa.